to trochę mie pocieszyłeś, dzięki
Pedał hamulca powoli wpadający do podłogi
Zwiń
X
-
Pedał hamulca powoli wpadający do podłogi
Czy ktoś może się już z tym zetknął. Hamulce są dobre, okta hamuje, następnie gdy trzymam nogę na pedale hamulca powoli wpada on do podłogi (80kkm). Myslałem że to pompa hamulcowa . Kupiłem zestaw naprawczy, rozebrałem nierozbieralną pompę wymieniłem gumki i to samo (wewnątrz pompy znalazłem opiłki metalu, obudowa była zarysowana). Myślę skoro nic nie dało trzeba wymienić pompę na nową (niestety dostępna tylko u dilera skody). Kupiłem wymiana i dalej to samo. Czy ktoś może ma jakąś radę co z tym fantem zrobić.
-
-
Już było na ten temat pisane :twisted:
U mnie jest to samo i po przeczytaniu forum, dałem sobie z tym spokójNFPNorth-West
2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
WARSZTAT www.dsize.pl
->CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]
Komentarz
-
-
Sigma_74
U mnie jest to samo i po przeczytaniu forum, dałem sobie z tym spokój
Komentarz
-
Zamieszczone przez zyga998Nie bardzo rozumiem co wspólnego ma ABS z wpadaniem pedału do podłogi, proszę o rozszerzenie tego zagadnienia.Octa&Focus driver.
Komentarz
-
-
Dla mnie nigdy sie nie zdarzyło żeby pedał wpałd do podłogi, ani w skodzianie bez ABS ani z ABS wiec dziwi mnie to zjawisko w waszych szkodniczkach.A6 Avant 1.9 TDI AVG - przedlift
AR 156 SW 1.9 JTD 16V - półlift
O1 Combi 1.6 MPI BFQ - polift
-------------------------------------------------
Dysponuję kasownikiem do poduszek VAG
Komentarz
-
-
No przeciez ABS tak dziala, ludzie zrozumcie istote dzialania tego urzadzenia. ZAWSZE wjedzie sie w dupe komus przed nami, jak bedzie slisko bo ABS PUSZCZA hamulec.
Polecam na mokrym wcisnac do konca i nie puszczac hamulca, wpadnie do ziemi, bo bedzie popuszczal coraz bardziej. Poprostu ABS ESP czy co tam bedziemy miec nie zastapi MYSLENIA. I tak to ma dzialac.
Plus posiadania ABS-u to w kazdej chwili mozemy skrecic kierownica na wcisnietym do poru hamulcu i auto zmieni tor jazdy, a bez ABS-u tego nie zrobi. Jednym z nawykow ludzi jest pulsacyjne hamowaniem ABS-em wtedy system dostaje swira i faktycznie pusci calkiem, ale to jest brak zrozumienia instrukcji obslugi :twisted:
Pojecie do podlogi tez jest wzgledne. To nie znaczy ze pedal hamulca dotyka dywanika, ale na pewno jest duzo nizej niz w normalnej pozycji dzialania.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftPolecam na mokrym wcisnac do konca i nie puszczac hamulca, wpadnie do ziemi, bo bedzie popuszczal coraz bardziej.A6 Avant 1.9 TDI AVG - przedlift
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez splawikZamieszczone przez MaicroftPolecam na mokrym wcisnac do konca i nie puszczac hamulca, wpadnie do ziemi, bo bedzie popuszczal coraz bardziej.Garret
-----------
Była OI 1.9TDI AXR 144KM/306,9Nm by Ali... jest 1.8 TSI Scout, 217KM/348Nm by Ali :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Garretto pedał "kopał" w stopę ale się nie zapadał
Swoją drogą to tarcze miałem do wymiany po 20 tysiącach i ASO się wypieło twierdzac, że były niebieskie (czyli niby przypaliłem - rajdowy styl jazdy LOL). Założyłem jakieś "rzemieślnicze" tarcze w Norauto i stuknąłem na tych tarczach i klockach 100tys. (teraz bedę już musiał wymienić klocki). Albo zmieniłem styl jazdy albo fabryczne klocki i tarcze to dno... :lol:Octa&Focus driver.
Komentarz
-
-
expat, Oj kolego ma 90kkm na ori tarczach i nie dolega im NIC. Ojciec ma 23kkm w nowej i po tarczach i klockach nawet nie widac, zeby sie dobrze dotarly.
A jak kolega hamowal, to wlaczyl sie ABS czy nie :?: Sucho bylo :?:
Co do ABS-u i hamulcow. Podal bym Ci lepszy przyklad Laguna II stan pod gorke wyrzuc bieg i sprobuj utrzymac na hamulcu samochod przed zapaleniem. Bedziesz sie musial zaprzec dobrze w fotelu i na 100% wszystko dzialalo.
A co Octy, a kiego wala trzymac ten hebel przez tyle czasu wcisniety. Zapalasz i jedziesz, a nie dusisz hamulec :|
Komentarz
-
-
Panowie, a może to w ropniakach występuje to zjawisko z pedałem.Ja mam doświadczenie tylko z benzyniaków i nic takiego nigdy nie miało miejsca.A6 Avant 1.9 TDI AVG - przedlift
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez EŁkolej na kompletne hamulce z tyłu bo sie skończyły klocki a tarcze juz tez były takie sobie
U mnie są bębny.A6 Avant 1.9 TDI AVG - przedlift
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez TymonA co może być przyczyną że po wejściu do maszynki, pedał hamulca mam twardy jak kamień :?:
Po odpaleniu robi się "mięki-normalny" zaznaczam że wcześniej go nie pompuje :wink:
Inną przyczyną może być pęknięta membrama na servie- ale to już extremalna usterka i objawem dodatkowym jest znaczne pogorszenie skuteczności hebli (naciskasz pedał a auto dalej jedzie) oraz przeważnie słyszalny syk przy wciśniętym hamulcu
[ Dodano: Pon 19 Cze, 06 11:41 ]
Zamieszczone przez splawikA no właśnie może właśnie ten objaw występuje przy tarczach z tyłu.
U mnie są bębny.NFPNorth-West
2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
WARSZTAT www.dsize.pl
->CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]
Komentarz
-
-
dobrygrzeswawa, dzięki za info.
W czwartek oddaje maszynę do zaprzyjaźnionego Mechanika.
A czy taZamieszczone przez dobrygrzeswawaInną przyczyną może być pęknięta membrama na servie- ale to już extremalna usterka i objawem dodatkowym jest znaczne pogorszenie skuteczności hebli (naciskasz pedał a auto dalej jedzie) oraz przeważnie słyszalny syk przy wciśniętym hamulcu
Hamulce mi się pogorszyłyŻycie jest bezwzględne nie lituje się nad nikim...
Pokój jego duszy...KRIS 27.09.03
BMW serii 3... Radość z jazdy.
Komentarz
-
Komentarz